01/03/2024
9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Vajza e zëvendësministres do t’i shes rrymë ESM – ja detajet!

Vajza e zëvendësministres së Shëndetësisë, Tina Manoleva, si inxhiniere e re elektrik u bë drejtoreshë e Sole 24, një kompani e sapoformuar për tregtimin e energjisë elektrike në Maqedoni, e cila në të njëjtën kohë rregullisht shet sasi të mëdha të energjisë elektrike në ESM.

Që nga java e kaluar, e reja Tina Manoleva është emëruar si menaxhere e re e kompanisë, e cila ka marrë licencën e tregtimit të energjisë elektrike në vitin 2021, pas së cilës në vitin 2022 është vendosur shpejt si një nga kompanitë më të mëdha të shitjes së energjisë elektrike në tregun e lirë në Vendi.

Bëhet fjalë për një kompani të huaj, pronari i së cilës është shtetas shqiptar dhe vitin e kaluar kjo kompani u regjistrua ndër pjesëmarrësit e parë për të tregtuar energjinë elektrike në bursën e themeluar – ditë më parë.

Në vitin e fundit, Sole 24 u përgjigjet rregullisht thirrjeve të ESM-së për blerjen e energjisë elektrike kur prodhimi nuk mund t’i plotësojë nevojat, dhe kjo ka bërë shpesh kohët e fundit. Termocentralet shtetërore mund të shpenzojnë disa milionë euro në muaj për të blerë energji elektrike nga furnizuesit privatë dhe Sole 24 është pothuajse gjithmonë një nga ofertuesit për blerje së bashku me tregtarët si ETMT, GEN-I, Future Energy, Danske Commoditis, Duferco e të tjerë. Rreth dhjetë ditë më parë, vajza e zëvendësministrit Manoleva është themeluese e një kompanie që fillimisht duhet të merret me katering. Tina Manoleva dhe vëllai i saj Andon Manolev e regjistruan “Kabrantin” në një filial SKP 5 17, i cili duhet të përfaqësojë një bar kafe në qendrën e sapohapur Diamond Mall në Shkup. Partneret e vajzës dhe djalit të Manolevës janë Brankica dhe Katerina Tundzhevi, vajzat e Boris Tunxhevit, drejtorit shumëvjeçar të Agjencisë së Kadastrës së Pasurive të Paluajtshme.

Maja Manoleva para një viti ishte emëruar zëvendësministre në Ministrinë e Shëndetësisë, e cila erdhi në detyrën e drejtoreshës së institucionit publik shëndetësor Instituti për Mjekësi Fizike dhe Rehabilitim./Faktor.mk

Të fundit