23/05/2024
12.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

(video) Biblioteka e Tetovës organizoi manifestimin tradicional “Konkursi Letrar”

Në kuadër të ditës ndërkombëtare të Librit, Biblioteka e Tetovës ka organizuar manifestimin tradicional Konkursi Letrar.Me këtë rast, paraprakisht nxënësit e shkollave fillore kanë konkuruar me poezitë e tyre ndërsa komisioni ka bërë përzgjedhjen e poezive më të mira.Ky aktivitetet ka për qëllim që të nxisë më të vegjëlit që të merren me shkrime që në moshë të hershme. Nurije Bajrami-Drejtoreshë Ky manifestim u mbajt në Pallatin e Kulturës në Tetovës, ndërsa është ndjekur nga një numër i madh i prindërve. Përndryshe, Biblioteka e tetovës disponon me fond prej 110.000 njësive bibliotekare dhe ka afro 5000 anëtarë aktiv të të gjitha kategorive. Çdo vit realizohen projekte financiarisht të mbështetura nga Ministria e Kulturës si dhe manifestime që janë pjesë e programit të punës në bibliotekë. Në vitin 2023 Biblioteka mori çmimin “Biblioteka e vitit”. TV KOHA

Të fundit