19/05/2024
19.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Vit I begatshëm në aspektin kulturor në Tetovë

Komuna e Tetovës ka ndarë mbi 4 milion denarë në fushën e kulturës për vitin 2023. Me këtë rast, aktivitetet e komunës këtë vit do të jenë të orientuara në drejtikm të inicimit, nxitjes për  një qytet të begatuar në aspektin e kulturës. Kësisoji, planifikohet themelimi I manifestimeve të reja kulturore artistike që në të ardhmen ata të jenë edhe tradicionale.Ndër manifestimet më të veçanta do të jenë, dita e komunës së Tetovës, kultura inkluzive, java e trashëgimisë kulturore, ndërsa në prill pritet të zhvillihet evenimenti Tetova lexon dhe kështu me rradhë.Pritet që të ketë edhe organmizime tjera për nder të mërgimtarëve.

Krahas kësaj, poashtu  nga komuna e Tetovës bëjnë të ditur se do të ketë edhe manifestime gjatë muajit nëntor dhe dhjetor sidomos për festat e nëntorit.Programa për kulturë është miratuar gjatë seancës së fundit të këshillit të komunës së Tetovës.TV KOHA

 

Të fundit