25/04/2024
7.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

VMRO-DPMNE: Epidemia e korrupsionit mori 500 milionë dollarë, pse askush nuk është në burg dhe ku përfunduan paratë

Partnerët strategjikë të Maqedonisë kanë ndarë 500 milionë dollarë për të luftuar korrupsionin dhe Maqedonia ka një epidemi korrupsioni. Qeveria e tandemit LSD dhe BDI ka 7 vjet që është në pushtet, ministër i Punëve të Brendshme është Oliver Spasovski për 9 vjet me radhë, dhe ka një epidemi të korrupsionit dhe besimi në gjyqësor tani është më i ulët se kurrë më parë, thuhet në kumtesën e sotme të VMRO-DPMNE-së.

“Vetëm 2% besim në gjyqësor është për shkak të krimit dhe korrupsionit që po ha shtetin, 500 milionë dollarë përfunduan në Maqedoni për të luftuar korrupsionin, krimin dhe për të përmirësuar sundimin e ligjit. Në vend të përmirësimit, efekti është rritja e korrupsionit, Maqedonia po zhytet në krim dhe ajo është në krye të qeverisë.

Ministria e Brendshme, Drejtoria e Policisë Financiare, Drejtoria e Doganave, DAP, Administrata e Inteligjencës Financiare janë drejtuar nga strukturat e LSD dhe BDI për 7 vjet, 7 vjet pandëshkueshmëri.

Nëse 500 milionë dollarë janë shpenzuar për të luftuar korrupsionin, ndërsa korrupsioni po lulëzon, atëherë pyetjet kryesore janë pse askush nuk është në burg dhe ku përfunduan paratë?”, akuzojnë nga VMRO-DPMNE.

Të fundit