23/05/2024
11.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

VMRO-DPMNE nuk pajtohet me masën e propozuar për orë të plotë policore gjatë fundjavës së vazhduar

 

VMRO-DPMNE nuk pajtohet me masën e propozuar për orë të plotë policore gjatë fundjavës së vazhduar.

Nuk është logjike që të paralajmërohet që restorantet do të punojnë prej të martës, ndërsa që të jetë i obligueshëm qëndrimi në shtëpi gjatë fundjavës së vazhduar. Me fjalë të tjera e diela dhe e hëna për Qeverinë e LSDM-së janë të rrezikshme, ndërsa e marta jo. Në bazë të cilave kritere është sjellë një rekomandim i tillë?

VMRO-DPMNE vlerësonte se është shumë e rreptë masa edhe për orë të plotë policore për festën e Pashkëve, dhe tani kur është festa e Bajramit. Në këtë mënyrë shkelen të drejtat dhe liritë e njeriut.

Njëherësh me masat e këtilla LSDM-ja me vetëdije provokon tensione dhe konflikte mes popullatës dhe e vendos policinë në rol të padëshirueshëm.

Në këtë mënyrë LSDM-ja drejtpërdrejtë e keqpërdor krizën shëndetësore sipas nevojave ditore politike dhe luan me ndjenjat e qytetarëve.

Duke pasur parasysh atë se vendi është në krye për nga pasojat e dëmshme nga virusi korona nevojitet veprim thelbësor.

Qendra për Komunikime e VMRO-DPMNE-së

Të fundit