22/06/2024
21.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Votimi për ndryshimet kushtetuese do vihet në rend të ditës kur të sigurohet shumica

Në Kuvend dje ka përfunduar debati për Propozimin për inkuadrim në ndryshimin e Kushtetutës, i cili parasheh përfshirjen e bullgarëve dhe pesë bashkësive të tjera etnike në Preambullë, ndërsa votimi është shtyrë deri në sigueimin e shumicës së nevojshme prej dy të tretash. Pushteti me një mesazh se vota për ndryshimet kushtetuese është votë për të ardhmen evropiane të vendit. Opozita nga ana tjetër, e cila nuk mori pjesë në debat, e pakënaqur që nuk u pranua kërkesa e tyre për të votuar menjëherë propozimin, përsëriti qëndrimin sme nuk do të ketë ndryshime kushtetuese nën diktat, por duhet të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare.

Të fundit