19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Zaev: U bëj thirrje të gjithë përgjegjësve të gjyqësorit që të mos lejojnë t’i skadojnë veprat e Mijallkovit

Ish-kryeministri Zoran Zaev reagon ndaj vendimit të djeshëm të Apelit për anulimin e aktgjykimit të shkallës së parë dhe kthimin në rigjykim të çështjes “Target-Fortesa”. Qindra mijëra qytetarë kanë luftuar me vite për të përmbysur tiranët e pangopur të regjimit dhe ne ia dolëm dhe tani dikush po tallet me atë luftë dhe po përpiqet të shkatërrojë drejtësinë e fituar”, ka shkruar Zaev në Facebook.

Sipas tij, dy aktgjykimet e anuluara nënkuptojnë një nxitje për të përsëritur veprimet e urryera të “masë së regjimit” dhe për të motivuar, siç thotë ai, aktorë të tjerë që të bëjnë të njëjtat veprime të neveritshme që shkelin masivisht të drejtat e njeriut dhe të gjitha vlerat që e gjithë bota luftoi për popullin maqedonas vetëm pak vite më parë përmes Revolucionit Shumëngjyrësh.

Gjykata e Apelit në Shkup e rrëzoi aktgjykimin e shkallës së parë për rastin “Target-Tvrdina”, me të cilin ish-drejtori i Autoritetit të Sigurisë dhe Kundërzbulimit, Sasho Mijalkov, u dënua me 12 vjet burg dhe e ktheu lëndën në rigjykim. .

“Target-Tvrdina” është subjekti kryesor i aferës masive të përgjimeve të paligjshme dhe me aktgjykim të shkallës së parë, përveç Mijallkovit, me katër vjet burg është dënuar edhe ish-ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankulloska. Dënimet më të larta prej 15 vitesh burg u dhanë për dy oficerët e arratisur të kundërzbulimit nga të ashtuquajturit. Menaxhmenti i pestë i UBK-së së atëhershme, Nikolla Boshkovski dhe Goran Grujovski.

Në këtë rast janë akuzuar gjithsej 11 persona, të cilët me aktgjykim të shkallës së parë janë dënuar me gjithsej 55 vjet burgim dhe 10 vite me kusht, i cili tashmë është anuluar nga Apeli.

Të fundit