28/11/2023
4.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Zaev – Varadkar: Fillimi i negociatave me BE-në do të jetë kontribut për Unionin

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev dhe kryetari i Qeverisë së Republikës së Irlandës Leo Varadkar, realizuan takim në margjinat e Asamblesë së Përgjithshme së KB-së në Nju Jork.

Në takim, siç thuhet në kumtesë, ku si pjesë e delegacionin qeveritar të Maqedonisë së Veriut ishte edhe ministri i Punëve të Jashtme Nikola Dimitrov, u theksua se të dyja vendet këtë vit shënojnë 25 vjet nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike, të përmbushura me mbështetje të fuqishme nga Republika e Irlandës për Maqedoninë e Veriut në kontekst të aspiratave tona për anëtarësim në BE.

Në takimin mes kryetarëve të qeverive të Republikës së Veriut dhe Republikës së Irlandës, Zaev dhe Varadkar, u konstatua se fillimi i negociatave për aderimin e Maqedonisë së Veriut është kontribut për BE-në, dhe sukses i përbashkët i bashkëpunimit të suksesshëm të vendit tonë me Komisionin Evropian.

Kryeministri Zaev njoftoi Varadkar me angazhimet aktuale të vendit tonë në këtë proces dhe për pritjet optimiste nga Samiti i Këshillit Evropian në tetor kur Maqedonia e Veriut pret datën për fillimin e negociatave për anëtarësim në BE

.Kjo pritje optimiste, tha Kryeministri Zaev, ka të bëjë me dhjetë rekomandimet pozitive të njëpasnjëshme të Komisionit Evropian, konkluzionet e Këshillit Evropian në vitin 2018 dhe 2019, si dhe me mbështetjen e veçantë të vendeve anëtare të BE-së, si dhe në bazë të rezultateve të arritura të vendit në zbatimin e reformave në përputhje me standardet evropiane. .

Të fundit