26/05/2024
13.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Zajkova: Lufta kundër patriarkatit modern nuk ka mbaruar, të festojmë guximin, forcën dhe qëndresën tonë

Në këtë ditë, ne duhet të riafirmojmë angazhimin tonë për t’i dhënë fund dhunës dhe diskriminimit me bazë gjinore, për të mbyllur hendekun gjinor të pagave dhe për të promovuar të drejtat dhe mundësitë e grave në çdo sferë të jetës. Ne duhet të punojmë pa u lodhur për të fuqizuar gratë dhe vajzat, për të siguruar që ne kemi atë që na nevojitet më së shumti në Maqedoni, përkatësisht barazi, arsim, kujdes të besueshëm shëndetësor dhe burime që na nevojiten për të pasur sukses dhe përparim, tha deputetja dhe liderja e LDP-së, Monika Zajkova. parlamenti maqedonas.

– Sot, le të festojmë arritjet e grave gjatë historisë dhe të nderojmë lideret femra që luftuan për të drejtat e grave dhe bënë të mundur përparimin. Por duhet të kujtojmë gjithashtu se kemi ende shumë punë për të bërë në edukimin për barazinë gjinore që në moshë të vogël, luftën kundër dhunës dhe fuqizimin e grave. 8 Marsi nuk është vetëm një ditë në të cilën do të marrim lule në shenjë vëmendjeje, por kjo ditë ndërkombëtare është një kujtim i luftës për barazi ekonomike, politike dhe sociale të grave. Lufta kundër patriarkatit modern nuk ka mbaruar. Le të festojmë guximin, forcën dhe qëndrueshmërinë tonë. Si një politikane liberal-demokrate, besoj se barazia gjinore nuk është vetëm një imperativ moral, por edhe një domosdoshmëri ekonomike dhe sociale, shton ajo.

Zajkova shton se na duhen më shumë gra udhëheqëse, më shumë gra në pozita kyçe vendimmarrëse, nëna të forta beqare që nuk ndihen të braktisura nga sistemi.

Të fundit