24/05/2024
19.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ministri i ri i Shëndetësisë paralajmëroi ndryshime për disa prej drejtorëve të klinikave

Kaosi trafiku i Qendrës Klinike, përditësimi i listës pozitive të barnave dhe rritja e pagave të punonjësve shëndetësorë janë ndër prioritetet kryesore të ministrit të Shëndetësisë Fatmir Megiti, të cilat i bëri të ditur në konferencën e sotme të parë për mediat.

Në konferencë, ministri njoftoi edhe një Qendër të re Urgjente zinxhir të klinikave të brendshme.

Ai kujtoi se ai vetë vjen nga Qendra Klinike dhe si mjek, pacientët e tij janë para së gjithash. Ministri sqaroi se pacienti mund të jetë edhe ai vetë, por edhe dikush nga familja e tij, ndaj të gjithë duhet të kontribuojnë për një shëndet më të mirë.

Mexhiti ishte i vendosur se ai dhe ekipi i tij donin të vendosnin rendin, për të përballuar sfidat në shëndetësi. Por siç nënvizoi ai, deri më tani e kanë kuptuar situatën në të cilën po marrin Ministrinë. Megjithatë, shtoi ai, fokusi i tyre janë kushtet më të mira për të gjithë pacientët, jo vetëm në Shkup, por në mbarë vendin.

Ministri tha se kanë mbështetjen e kryeministrit Dimitar Kovaçevski si dhe nga Qeveria. Ai u tha përfaqësuesve të mediave se për të gazetarët janë një element shumë i rëndësishëm.

Ai theksoi se me ekipin e tij duan që gjërat të shkojnë më mirë, do të mundohen të zgjidhin gjithçka dhe nuk do t’ia hedhin fajin askujt.

Ai shpalli dhe ndërroi disa nga drejtorët e Klinikës, Neurologjisë, Klinikës së Syve, Endokrinologjisë, Dermatovenerologjisë, si dhe drejtorët organizativ të Klinikës së Gjinekologjisë dhe Obstetrikës dhe Onkologjisë.

Në takimin me përfaqësues të mediave foli edhe zëvendësministrja e Shëndetësisë, Maja Manoleva, e cila tha se shpreson në bashkëpunim të sinqertë me mediat.

Duke i uruar gratë për 8 Marsin, ajo përmendi se sipas informacioneve të saj, nuk ka pasur kurrë një grua në pozitën e saj aktuale.

Të fundit