16/07/2024
25.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Zbulohet busti i dëshmorit Xhemil Abdurrahmani

 • Në festën e 28 nëntorit, ditën kur u shpall pavarësia e shtetit shqiptar, në fshatin
  Shipkovicë të Tetoëvs, është përuruar busti i dëshmorit të rënë në vitin 2001
  Xhemil Abdurrahmani. Busti i dëshmorit Xhemil Abdurrahmani është vendosur në
  oborrin e shkollës fillore Rexhep Voka të fshatit Shipkovicë, krahas bustit të
  Rexhep Vokës dhe Sadudin Gjurës.Para të pranishmëve fjalë rasti foli Sadik Izairi
  drejtor i shkollës fillore Rexhep Voka të fshatit Shipkovicë.
  Si rrallë herë, ceremonia e inaugurimit të bustit të dëshmorit Xhemil
  Abdurrahmani, ka bërë bashkë përfaqësues të komunës së Tetovës dhe pushtetit
  qendror. Njëri pranë tjetrit janë ulur nënkryetarja e Lëvizjes Besa që është edhe
  këshilltare në komunën e Tetovës Besa Kadriu dhe kryetari i Bashkimit
  Demokratik  për Integrim Ali Ahmeti.
  Në këtë cermoni ishin të pranishëm familjarë të dëshmorit Xhemil Abdurrahmani,
  banorë të fshatit Shipkovicë dhe mysafirë të tjerë. Xhemili u lind në vitin 1980 dhe
  ra heroikisht në vitin 2001.

Të fundit