Angellovska: Me ribalancin e buxhetit nuk ka shkurtim të mjeteve për financimin e partive politike - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Angellovska: Me ribalancin e buxhetit nuk ka shkurtim të mjeteve për financimin e partive politike

Ministrja e Financave Nina Angellovska, tha se me ribalancin e ri të buxhetit nuk do të ketë shkurtim të mjeteve për financim të partive politike.

“Me vendimin për risistemim mes shfrytëzuesve buxhetor dhe fondeve e cila ishte miratuar para një muaji kishte shkurtim të zërave të financimit të partive politike dhe ai zë tani me ribalancin e Buxhetit nuk ka duruar kurrfarë ndryshimi. Për momentin në atë zë në atë program ka rreth 106 milion denarë në korrniza të Ministrisë së Drejtësisë”, tha Angelovska.

Sot qeveria e kaloi ribalancin e buxhetit, të hyrat janë korrigjuar në 3.207 miliardë euro, si rezultat i pandemisë, ndërsa shpenzimet prej 3.959 miliard euro, deficiti 6.8 %.

Sipas Ministrisë së Financave, ky ribalanc është dizajnuar apostafat për ndihmën e rimëkëmbjes së ekonomisë vendore duke ndihmuar biznesin dhe qytetarët, konform masave që do ndihmojnë rritjen e konsumit privat dhe publik./Telegrafi/

Related posts

“Hudhra, mjalti, qepa”, Ylli Merja jep recetat e duhura: Ja si ta luftoni koronavirusin nga shtëpia

Televizioni Koha

Blerim Bexheti: Të bëhen mbi 700 teste në ditë për coronavirus, ju bëjmë apel qytetarëve për kujdes

Televizioni Koha

Vendimi për udhëtim të funksionarëve, është vetëm për takime për koordinim rajonal të masave

Televizioni Koha

Leave a Comment