Ashpërsohen kushtet për marrjen e lejes së qëndrimit në Maqedoni - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Ashpërsohen kushtet për marrjen e lejes së qëndrimit në Maqedoni

Ministria e Brendshme propozon dispozita të mundshme diskriminuese në Ligjin për të huajt. Në tekstin e propozuar që tashmë është në Kuvend, me nenin 71 i cili rregullon qëndrimin e përkohshëm në vendin tonë, një nga kushtet e nevojshme për marrjen e lejes së qëndrimit është një garanci prej të paktën 40.000 euro.

“Një i huaj, shtetas i një vendi anëtar të Bashkimit Evropian ose OECD ose i cili në përputhje me marrëveshje ndërkombëtare të ratifikuar në përputhje me Kushtetutën e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka fituar të drejtën të ketë një apartament ose shtëpi në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut me kusht të shumës prej të paktën 40.000 euro”.

Një kusht i tillë nuk sigurohet në vendet e rajonit. Sidoqoftë, kjo, sipas Ministrit të Brendshëm, Oliver Spasovski, nuk është problem sepse, siç thotë ai, politikat dhe sistemi ynë ligjor nuk varen nga vendet në rajon dhe në këtë rast parimi i reciprocitetit nuk zbatohet.

Related posts

Halil Kastrati: 1000 pako gati për familjet nevojtare në Maqedoni

Televizioni Koha

Qytetarët prej sot do të fillojnë të marrin kartelë pagesore vendore, 28 milionë euro do të transferohen drejt bankave

Televizioni Koha

LSDM: Gjuha dhe identiteti nuk janë të negociueshme

Televizioni Koha

Leave a Comment