BE-ja shënon 25-vjetorin e marrëveshjes së Shengenit me kufij të mbyllur - Tv Koha
Botë Lajmi i Ditës

BE-ja shënon 25-vjetorin e marrëveshjes së Shengenit me kufij të mbyllur

Bashkimi Evropian ka shënuar të enjten 25-vjetorin e marrëveshjes së Shengenit për kufij të hapur, ndonëse të gjitha hyrjet e daljet i ka të mbyllura, teksa tenton të parandalojë përhapjen e koronavirusit.

Marrëveshja e Shengenit, që mbështet një Evropë secilën herë më të bashkuar, ka hyrë në fuqi më 26 mars të vitit 1995.

Fillimisht kujfijtë ishte hequr në mes të Francës, Gjermanisë, Belgjikës, Holandës, Luksemburgut, Spanjës dhe Portugalisë.

Në muajt dhe vitet në vijim janë shtuar edhe vendet tjera, andaj tani pjesë e kësaj zone janë 26 vende anëtare, përfshirë dy vende jo-anëtare të Bashkimit Evropian, Zvicra dhe Norvegjia.

Megjithatë në përvjetorin e 25-të, marrëveshja është pezulluar për shkak të koronavirusit, sëmundje që ka pezulluar shumicën e aktiviteteve ekonomike dhe atyre shoqërore dhe ka kthyer shumicën e evropianëve në të burgosur nëpër shtëpitë e tyre.

“Përhapja e Covid-19 është duke pasur ndikim të madh në transportin evropian të kalimit të kujfive”, është thënë në një dokument të brendshëm të Komisionit Evropian, teksa i është referuar sëmundjes që shkakton koronavirusi.evropaelire

Related posts

Ekskluzive: Çka përmban dokumenti për Minishengen

Televizioni Koha

Filipçe: Vetëm së bashku mund ta tejkalojmë këtë gjendje

Televizioni Koha

Klinika për Gjinekologji në Shkup do të pranojë vetëm raste urgjente, do të anulohen edhe disa kontrolle përmes “Termini im”

Televizioni Koha

Leave a Comment