23/09/2023
33.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Do të rritet prania e ushtrisë në vendkalime kufitare dhe në objekte shtetërore

Gjeneral lejtënant, Vasko Gjurçinovski në konferencën e sotme për shtyp njoftoi se ditëve në vijim do të vërehet prani e shtuar e ushtrisë në vend, me qëllim të ruajtjen e kufijve shtetërorë.

Ai sqaroi se përveç forcimit dhe mbështetjes së policisë kufitare në të gjitha kufijtë, një pjesë e ushtrisë do të përfshihet në patrulla të përbashkëta me policinë me qëllim që të sigurohen objekte të caktuara me rëndësi vitale për shtetin, por në koordinim me qeverinë edhe në angazhime shtesë.

Vlerësimet e Shtabit të Përgjithshëm, siç tha Gjurçinovski, janë se aktualisht nuk ka nevojë për ndonjë mobilizim të Rezervës së Ushtrisë.

Të fundit