03/06/2023
16.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Fëmija 13 muajsh nga Shën Nikolla i infektuar nga fruthi është në gjendje të mirë shëndetësore

Fëmija trembëdhjetë muajsh nga Sveti Nikolla i infektuar me fruth është në gjendje të mirë shëndetësore, kanë treguar rezultatet e sotme të ekzaminimit kontrollues të Repartit Infektiv në Spitalin klinik-Shtip, thotë shefja e këtij reparti, mjekja Diana Shishkova- Gajdarxhiska.

– Fëmija është në gjendje të mirë shëndetësore dhe gjatë gjithë kohës ka qëndruar në shtëpi pa temperaturë, pa vështirësi, me ushqyerje, pije në sasi të mirë, të përshtatshme, pa kollë. Sot gjatë ekzaminimit mushkëritë janë konstatuar të rregullta, në gjendje të mirë dhe janë rekomanduar për trajtim të mëtejshëm në shtëpi. Sepse tani ka një periudhë shërimi për fëmijën, thotë Shishkova-Gajdarxhiska.
Ai theksoi se vigjilenca e pediatërve dhe mjekëve të familjes është në nivel të lartë, çdo rast i dyshimtë përcillet në Infektivin e Shtipit.

– Te ne dërgoheshin pacientë me skuqje, nën dyshimin se a ishte fruthi, për të diagnostikuar sëmundjen, por bëhej fjalë për sëmundje të tjera rash. Kështu, i vetmi rast me fruth është fëmija 13 muajsh, tha Shishkova-Gajdarjiska.

Zëdhënësi i Komisionit për Sëmundje Infektive, mjeku Zlate Mehmedovic, thotë se nuk kanë regjistruar ndonjë rast të ri me fruth në vend. Ende po hetohet se si është infektuar fëmija 13 muajsh, i cili para se të shtrohet në spital është ekzaminuar edhe në Shkup.

Të fundit