23/02/2024
10.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Hajeni mëngjesin si mbret: Fillimi i ditës me djathë, mjaltë e bukë jua forcon zemrën

Konsumimi i një shujte të mëngjesit të pasur me kalori mund t’jua forcojë shëndetin e zemrës, thonë hulumtimet e reja.

Hulumtuesit grekë kanë zbuluar se konsumimi i të paktën 400 kalorive në mëngjes ndërlidhet me arterie më pak të bllokuara.

Ekipi nuk e ka specifikuar se cilat ushqime konsiderohen më të mirat për shujtën e mëngjesit.

Sidoqoftë, ata kanë deklaruar se djathi, produktet e bulmetit, buka dhe drithërat janë ushqimet kryesore që janë përmendur nga pjesëmarrësit të cilët kishin konsumuar më së shumti kalori për mëngjes.

Ekspertët shëndetësorë thonë se mesatarisht një femrës i nevojiten 2,000 kalori në ditë, ndërkaq një mashkulli 2,500.

Por, në një botë moderne ku shumica janë duke e shmangur shujtën e mëngjesit, autorët e studimit kanë sugjeruar që mos ta shmangni atë dhe, përveç kësaj, të konsumoni një pjesë të madhe të kalorive në këtë shujtë për të pasur një stil të shëndetshëm të jetesës.

Të fundit