13/04/2024
19.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Venko Filipçe së shpejti shpall një metodë revolucionare për trajtimin e sëmundjes së Parkinsonit me ndërhyrje kirurgjikale : Shpresë për të sëmurët

Ish-ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, ka paralajmëruar një metodë revolucionare për trajtimin e sëmundjes së Parkinsonit, e cila ende nuk është zbatuar në vendin tonë, me ndërhyrje kirurgjikale.

Në profilin e tij në Facebook, ai ka shpërndarë një video në të cilën flet se si do të kryhet trajtimi i pacientëve me këtë sëmundje.

“Bëhet fjalë për futjen e një metode të veçantë në tru e cila lidhet me një bateri nënlëkurore si stimulues kardiak, me të cilën stimulohen qendrat që ndalojnë në të njëjtin moment aktivizimi lëkundjet e krahëve, këmbëve, kokës tek pacientët me Parkinson. sëmundje dhe kështu cilësia e jetës së tyre përmirësohet ndjeshëm”, tha ai.

https://www.facebook.com/reel/1571687183611162

Të fundit