IZET ZEQIRI : IKJA E TË PAPUNËVE TË SHKOLLUAR! - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

IZET ZEQIRI : IKJA E TË PAPUNËVE TË SHKOLLUAR!

Rënie drastike e interesimit të të papunëve për tu paraqitur nëpër qendra të punësimit, për shkak të mospasjes së asnjë çfarë përfitimi nga paraqitja si të papunë dhe zhgënjimi nga padrejtësitë e punësimeve partiake që po bëhen, ata me shkollimin që e kanë, perspektivën e shohin në gurbet.
Të papunët dhe ato që kërkojnë punë 21% janë me shkolla fillore, 49% me shkollim të mesëm dhe 19% e të papunëve janë me shkollim universitar. Për Maqedoninë e Veriut ky fenomen paraqet humbje të mëdha financiare duke marrë për bazë investimin që e ka bërë shteti në shkollimin e tyre që kap koston e qindra milionave euro.
Partitë duhet të ofrojnë perspektiv për këta të papunë të ngelin në vendlindje.
Të papunët në bazë të shkollimit,/TV KOHA/

Related posts

29 raste të reja, gjithsej 599 të infektuar me coronavirus në Maqedoni

Televizioni Koha

Zbulohen 211 emigrantë afër Gjevgjelisë, arrestohet shoferi

Televizioni Koha

Fiipçe: Masat i marrim që të shpëtojmë jetë, shpresoj se vetëdija po zgjohet te të gjithë qytetarët

Televizioni Koha

Leave a Comment