Maqedoni

Maqedoni, në muajin dhjetor të vitit të kaluar janë dhënë 286 leje për ndërtim

Në dhjetor vitin e kaluar janë dhënë 286 leje për ndërtim, që është për 2,1 për qind më pak në lidhje me muajin e kaluar nga viti 2018 me hapësirë të shfrytëzueshme të përgjithshme prej 32.307 metra katror, publikoi sot Enti Shtetërorë për Statistikë (ESHS).

Sipas miratimeve të dhëna për ndërtim, vlera e paraparë e objekteve është 3.460.995.000 denarë, që është për 59,4 për qind më pak në krahasim me dhjetorin e vitin 2018. Vlera e zvogëluar e parashikuar është për faktin se në periudhën e kaluar ishte dhënë miratim për ndërtimin e rrugës ekspres në Rajonin Verior-lindor.

Nga numri i përgjithshëm i lejeve të ndërtimit të lëshuara, 130 (45,4 për qind) janë për objekte ndërtesa, 56 (19,6 për qind) janë për objekte të ulëta dhe 100 (35 për qind) janë për objekte rindërtim.

Nga gjithsej 286 objektet, 151 (52,8 për qind) janë investitorë që paraqiten si persona fizikë, dhe 135 (47,2 për qind) janë subjekte afariste.

Related posts

Kodi Zgjedhor, partitë bien dakord për ndryshimet

Televizioni Koha

Anulohet “Maxhar Telekom”, ish-kryeagjenti maqedonas nuk e njeh ish prokuroren speciale

Televizioni Koha

Tërmeti godet Shqipërinë/ Haradinaj mbledhje të jashtëzakonshme, jep 500 mijë euro për të lënduarit

Televizioni Koha

Leave a Comment