26/02/2024
9.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedoni, nuk ka tatim personal për kompanitë që janë të goditura nga gjendja me coronavirusin

Shteti nuk do të ngarkojë me taksën mbi të ardhurat personale, gjegjësisht taksën personale për kompanitë që kanë fituar të ardhura nga vetëpunësimi në mars, prill dhe maj, të cilat kanë pësuar humbje në operacionet e tyre për shkak të përhapjes së coronavirusit COVID-19. Jo të gjitha kompanitë në sektorët më të prekur nga kjo krizë do të paguajnë fitime për ato muaj. Qeveria miratoi rregullore të reja në lidhje me taksat.

Sipas dekretit, të drejtën për të zvogëluar shumën e pagesave për taksën e të ardhurave personale do të kenë hotelieritë, kompanitë për organizimin dhe shërbimin e ushqimit, si dhe agjencitë e udhëtimit, kompanitë e transportit. Të gjithë do të lirohen nëse nuk zvogëlojnë numrin e të punësuarve. Përveç këtyre firmave, masa do të jetë gjithashtu e rëndësishme për sektorët e tjerë që nuk janë të listuar, por për të cilat do të konfirmohet se kanë pasur dëmtime në operacionet e tyre.

Për t’u kualifikuar, ata duhet të kenë të ardhura të zvogëluara për të paktën 40 përqind në muajin aktual, në krahasim me shkurtin 2020 ose ulje të të ardhurave totale deri në vitin 2020 për më shumë se 40 përqind në të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Drejtoria e të Ardhurave Publike më nuk do të publikoj lista të borxhlinjve./Telegrafi/

Të fundit