Maqedoni: Po shikohen metoda alternative për mbajtjen e zgjedhjeve - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Maqedoni: Po shikohen metoda alternative për mbajtjen e zgjedhjeve

Kryetari i Kuvendit të shpërndarë, Talat Xhaferi, në një prononcim për televizionin 24 ka thënë se partitë duhet të mendojnë për mbajtjen e zgjedhjeve edhe në situata të këtilla të jashtëzakonshme. Ai thotë se për momentin nuk ka kushte, por nëse gjendja vazhdon të jetë e tillë atëherë duhet të mendohet edhe për zgjedhjet.
“Ne duhet të mendojmë edhe për mundësinë e organizimit të zgjedhjeve në kushte të këtilla të jashtëzakonshme që të sigurojmë kontinuitet të gjërave. Kjo është temë për të cilën duhet të mendojnë edhe ekspertët, por ekspertiza të mos bëhet në facebook apo rrjete sociale, por të organizohet një forum edhe elektronik dhe të shqyrtohen mundësinë. Institucionet, në veçanti qeveria ka mundësinë si dhe mbështetjen e plotë që të bëjnë vlerësime adekuate të dinamikës së asaj që mund të ndodhë”, ka deklaruar Xhaferi.
Në rast të zgjatjes së gjendjes së jashtëzakonshme edhe për një muaj dhe mungesës së stabilitetit, atëherë nuk përjashtohet mundësia që zgjedhjet të mbahen në afatin e rregullt në vjeshtë.ina.

Related posts

Të shëruarit nga Kovid-19 mund të mbeten bartës të virusit

Televizioni Koha

Takimi i parë trelateral i stërvitjes taktiko-demonstruese „Western Balkans flash“

Televizioni Koha

Mickoski u jep fund spekulimeve, tregon qëndrimin final për pjesëmarrjen e tij

Televizioni Koha

Leave a Comment