Lajmi i Ditës Maqedoni

Rekomandime të MMJPH-së për menaxhim me mbeturinat për personat në karantinë apo vetizolim

Mbetjet personale (siç janë faculetat, leckat e pastrimit për përdorim të njëhershëm, maskat ose dorezat) në mënyrë të sigurtë të vendosen në qese të mbetjeve për përdorim të njëhershëm, qeset duhet të mbushen deri në 2/3 e kapacitetit të tyre. Këto qese duhet të vendosen brenda një qeseje tjetër, të lidhura dhe të deponuara në kontejnerët e zakonshëm të mbetjeve shtëpiake, derisa mbetjet e tjera shtëpiake mund të hidhen si zakonisht.

Rekomandimet e MMJPH i publikoi rekomandimet për menaxhim me mbeturinat për personat që janë në karantinë dhe vetizolim me rast të dyshimtë në shtëpi.

Nga Ministria theksojnë se duhet të vishen pajisjet mbrojtëse nga punëtorët komunalë përkatësisht të gjithë grumbulluesit e mbetjeve dhe zbatimi i procedurës së përshkruar më lartë gjatë largimit të pajisjeve mbrojtëse nga të gjithë personat që i përdorin ata gjatë kryerjes së detyrave përkatëse. ar/

Related posts

Leken: Metodologjia e re për zgjerim të BE-së ka kritere më të rrepta për vendet kandidate

Televizioni Koha

Në Zvicër, 242 të vdekur dhe mbi 13 mijë të infektuar me Covid-19

Televizioni Koha

Ilire Dauti: Më 12 prill patjetër të ndodhë ndryshimi (VIDEO)

Televizioni Koha

Leave a Comment