04/10/2023
16.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shënimi i Ditës ndërkombëtare për çrrënjosje të varfërisë

Platforma e Maqedojisë kundër varfërisë sot do ta shënojë Ditën ndërkombëtare për çrrënjosje të varfërisë, 17 tetorin .

Këtë vit, siç informojnë nga Platforma e Maqedonsë kundër varfërisë, aktivitetet janë nën slloganin “Të varfërit janë njerëz, jo statistikë!” dhe “Më shumë se numër” që duhet të sugjerojë për vëllimin dhe komplicitetin e grupit të të varfërve.

“Menjëherë më pas vazhdojmë me konferencë të personave të varfër dhe të përjashtuar social, në të cilën përmes organizimit të grupeve të punës të përbëra nga persona me përvojë në varfëri do të grumbullohen përvojat prej fillimit të reformës sociale dhe dhënies së rekomandimeve për atë se çka të kihet parasysh, të ndryshohet apo të avancohet, në dhe pas vitit 2020”, ceket në kumtesë.

Të fundit