Sheqerinska: Anëtarësimi në NATO, do të ishte i pamundur pa ndryshimet e mëdha politike – Tv Koha
Lajme Lajmi i Ditës Maqedoni

Sheqerinska: Anëtarësimi në NATO, do të ishte i pamundur pa ndryshimet e mëdha politike

Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska deklaroi se anëtarësimi në NATO nuk do të ishte i mundur pa ndryshimet e mëdha politike që ndodhën në Maqedoninë e Veriut dhe se me anëtarësimin në NATO Maqedonia e Veriut bëhet pjesë e aleancës ushtarake që mbron 1 miljard njerëz.

“Do të jemi pjesë e Aleancës, e familjes, e ombrellës së sigurisë, që mbron 1 miliard njerëz” u shpreh ndër tjerash Shekerinska.

Sheqerinska pret që ratifikimi i Protokollit të anëtarësimit nga ana e Spanjës të ndodhë në pjesën e parë të muajit mars dhe kështu Maqedonia e Veriut të bëhet anëtarja e 30-të e plotfuqishme. Pret po ashtu që Ligji për Mbrojtje të miratohet në Kuvendin e Shkupit përpara shpërbërjes për zgjedhjet e prillit.

Related posts

Spasovski: Nëse është e nevojshme aplikoni tani për pasaporta të reja, shmangni turmat e verës

Televizioni Koha

KE: Maqedonia ka arritur përparim në reforma, ka përmbushur kushtet për hapjen e negociatave

Televizioni Koha

Derkoski: Partitë t’i respektojnë rekomandimet për tubimet publike

Televizioni Koha

Leave a Comment