Kronika e Zeze Lajmi i Ditës Maqedoni

Sot e ka 5-vjetorin e shuarjes fizike Xhevat Ahmeti , njëri nga djemtë më të përkushtuar të Tetovës

Sot e ka 5-vjetorin e shuarjes fizike Xhevat Ahmeti. Ai, së bashku me të vëllain Nexhatin, poashtu ish i burgosur politik, ishin dy nga të rinjtë shumë entuziastë tetovarë dhe të përkushtuar ndaj çështjes kombëtare.
Xhevati, së bashku me të vëllain, Adnan Abdullahin (Voka), vëllezërit e tij Malin dhe Tilin, Valdetja, Nafija, Nuredini, Afrimi, Hyrijetja, Besimja, Resmija, Dashmirja, Mensuri, janë ata që të parët e mbështeten pajtimin e gjaqeve në Kosovë në vitin 1990, duke na përkrahur fuqishëm për shtrirjen e pajtimit edhe në këto troje dhe kështu përbëjnë bërthamën e parë të nismëtarëve të pajtimit të gjaqeve në Tetovë dhe Gostivar.
Gjatë kohës së luftës, Xhevati ishte mbështetje e fuqishme logjistike e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare (UÇK).
Si shumë shokë të tjerë, do ta ruaj përjetësisht të freskët kujtimin për shokun e përkushtuar Xhevat Ahmeti. Të gjithëve do të na mungojnë shumë dashuria, sinqeriteti dhe buzëqeshja e tij.

Related posts

Komuna e Gostivarit mer masa shtesë për mbrojtjen dhe parandalimin e përhapjes së koronavirusit

Televizioni Koha

Në UT u promovua vepra “Shqiptarët e Maqedonisë dhe ardhmëria e shtetit” e autorit Mahi Nesimi

Televizioni Koha

Të gjitha degët e Alternativës në zonën 6 kërkojnë që Hysni Ismaili të jetë përfaqësues i tyre në listën zgjedhore

Televizioni Koha

Leave a Comment