14/06/2024
22.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

 Një kafe me mjekun tim, konsultime falas edhe në Tetovë.

 • Shoqata për iniciativa të zhvillimit të kujdesit shëndetsor, përmirësim të shërbimeve shëndetësore dhe përfaqësim të pacientëve Ezra, ka vazhduar me aktivitetin “Një kafe me mjekun tim”.Kësaj rradhe ky aktivitet është mbajtur në Tetovë.Nga Shoqata Ezra, thonë se qëllimi është që popullata dhe pacientët të kenë më shumë informacione lidhur me kancerin e gjirit.Por, kohëve të fundit kanceri i gjirit ka prekur edhe meshkujt, prandaj duhet një edukim më gjithpërfshirës, pohuan organizatorët e takimit mes
  pacientëve dhe mjekëve.
  Liridona Limani, drejtoreshë e organizatës Ezra.
  Edhe pse kohëve kanceri i gjirit ka &lluar të shfaqet edhe tek meshkujt, megjithatë lider janë gjinia femërore, thonë mjekët.Gjatë vitit të kaluar, ka patur 1100 pacient të ri të diagnosti&kuar me këtë lloj kanceri.
  Ilir Ismaili.
  Problem në vete është se qytetarët nuk shkojnë në kohë që të bëjnë kontrolle dhe në atë periudhë edhe shërimi është më i lehtë, pohon mjeku Ilir Vela.
  Ilir Vela.
  Me këtë rast, në këtë takim ndër të tjera, pacientët patën mundësinë të merrnin konsulta falas dhe patën mundësinë të bënin pyetje në lidhje me këtë sëmundje.Konsultat falas me mjekët do të vazhdojnë edhe në 13 komuna tjera.
  TV KOHA

Të fundit