19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ahmeti: Ne jemi për paqe, nuk duam ta kthejmë historinë e dhimbshme

Lideri i BDI-së dhe bartësi i listës zgjedhore për deputetë të “Frontit Evropian” në Njësinë e gjashtë zgjedhore, Ali Ahmeti, sonte në takim me banorët e Tearcës dhe të Zhelinës, tha se më 8 maj qytetarët do të zgjedhin mes integrimi dhe izolimi.

Ai theksoi se BDI është për paqen, stabilitetin dhe të ardhmen në BE dhe tha se “historia e dhimbshme” duhet të mbetet në kujtesë.

Tani kemi dy filozofi, integrimin dhe izolimin, për këtë do të vendosin qytetarët në zgjedhjet e 8 majit. Ne jemi për paqen, jemi për stabilitetin, jemi për sigurinë maksimale, jemi për të ardhmen, nuk duam të rikthejmë historinë e dhimbshme, duhet ta kujtojmë, por të mos lejojmë të përsëritet, të ndërtojmë të ardhmen. E ardhmja jonë është në BE, e ardhmja jonë është zero probleme me fqinjët tanë, të punojmë siç kemi punuar deri tani, siç e zgjidhëm problemin me Greqinë dhe si rrjedhojë u bëmë anëtare e NATO-s, e cila siguroi një nivel shumë të lartë. siguri në vendin tonë. Siç kemi kontribuar për problemin me bullgarët”, tha Ahmeti.

Të fundit