13/07/2024
24.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ahmeti: Ska rehati në ballkan pa një marrëveshje Kosovë- Serbi

Kreu i BDI-së, Ali Ahmeti ka thënë se pa një marrëveshje ndërmjet Kosovës dhe Serbisë rajoni nuk do të jetë i qetë dhe nuk do të ketë rehati. Prandaj, sipas tij është e domosdoshme që të arrihet një marrëveshje e pranueshme për të dyja vendet.

“Pa një marrëveshje Kosovë-Serbi, asnjëra nuk mund të përparojë tutje, por njëherësh do të jetë një gur në qafë edhe për rajonin, sepse ky është edhe problem i rajonit. Pa zgjidhjen e problemit Kosovë-Serbi nuk mund të kemi një rajon të qetë, nuk mund të kemi rahati. Prandaj, mendoj që duhet të arrihet një zgjidhje e pranueshme për të dyja palët”, ka thënë Ahmeti në ‘RTK Prime’.

Sipas tij pas hapjes së negociatave për anëtarësim në BE të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut komuniteti ndërkombëtar do të jetë shumë më i angazhuar për ta përmbyllur edhe këtë çështje.

Ahmeti ka folur edhe për raportet e tij me lidershipin e Kosovës, për të cilët ka thënë se historikisht ka pasur komunikim me ta pa marrë parasysh se cila parti ka qenë në qeverisje.

Ahmeti ka thënë se gjatë 20 vjetëve të përvojës së tij politike në Maqedoni asnjëherë nuk është tradhtuar dhe as nuk është zhgënjyer nga marrëveshjet që janë bërë me Bashkimin Evropian dhe me SHBA-të e NATO-n. Prandaj, ai nuk sheh skepticizëm nga BE as tani me rastin e miratimit të propozimit francez.

“Asnjëherë nuk jam tradhtuar dhe as nuk jam zhgënjyer nga marrëveshjet që i kemi bërë me BE-në, dhe as me SHBA-të e NATO-n, por kjo varet se si bashkëbiseduesit i shohin zhvillimet dhe zgjidhjen e problemeve. Unë nuk kam arsye që të jem mosbesues për këtë çështje”, ka thënë ai.

I pari i BDI-së nuk ka dashur të komentojë për atë se politikanët dhe qytetarët në Kosovë shpesh janë ndjerë të tradhtuar nga BE. “Nuk jam pjesë e procesit në Kosovë. Nuk di si zhvillohen proceset. Mund të flasë vetëm për proceset e Maqedonisë së Veriut, sepse këtu jam pjesë e procesit. Asnjëherë nuk jam vendosur me shpatulla për muri: ‘o bëje këtë ose s’ka lëvizje përpara’, por edhe Brukseli edhe Uashingtoni e edhe NATO përherë më kanë sugjeruar se këto janë standardet tona, këto janë përcaktimet e tona ju zgjidhni e merrni”, është shprehur Ahmeti.

Të fundit