15/06/2024
17.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Angellov: NP “Pyjet Kombëtare” nuk ka numër të mjaftueshëm të zjarrfikësve

Drejtori i Qendrës për Menaxhim me Kriza, Stojançe Angellov, sot informoi se NP “Pyjet Kombëtare” ka zjarrfikës, por jo mjaftueshëm.

Siç theksoi ai, me ligj, një numër i caktuar i banorëve janë të detyruar të raportojnë një numër të caktuar të zjarrfikësve. Do të raportojnë 40, por realisht disa prej tyre kanë probleme shëndetësore, disa mungojnë dhe realisht nuk kanë numrin që deklarojnë dhe këtu fillon problemi i tyre.

“Udhëheqësia e “Pyjeve Kombëtare” nuk ka faj. Nuk ka njerëz. Ligji është rigoroz dhe zgjidhja është reformimi i plotë i Sistemit të Menaxhimit të Krizave, por duhet të bëhen nga njerëz të industrisë. Ne nuk kemi nevojë për profesorë sepse i dimë problemet reale. Profesorët po çojnë në drejtime të gabuara”, tha Angellov në konferencën e sotme për media në QKM për gjendjen me zjarret dhe gatishmërinë e autoriteteve.

Në lidhje me avionët për shuarjen e zjarreve të mundshme, Angellov informon se ata kanë limit dhe mund të mbushin ujë në disa vende, por karburant vetëm në një vend.

Të fundit