27/05/2024
18.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Arrestohen tre persona të cilët në mënyrë të paligjshme kanë importuar dhe shitur vetura me dokumente të falsifikuara

Ministria e Punëve të Brendshme ka arrestuar tre persona të cilët në mënyrë të paligjshme kanë importuar dhe shitur vetura, motoçikleta, kamionë dhe automjete të tjera në Maqedoni. Përveç faktit se automjetet ishin kontrabandë në mënyrë të paligjshme, policia konstatoi se disa prej tyre kishin dokumente të falsifikuara.

Ndër automjetet e gjetura ishin edhe disa me targa sllovene, por bullgare. Në oborrin e tyre kanë gjetur 24 automjete pasagjerësh, një mjet mallrash, një tërheqës, tre motoçikleta dhe dy karroca, si dhe disa targa.

Sipas Drejtorisë doganore, për gjashtë automjete të udhëtarëve është konstatuar se nuk i kanë paguar detyrimet e parapara sipas Ligjit për Dogana, që do të thotë se nuk kanë hyrë legalisht në Maqedoni.

Kontratat e shitblerjes janë gjetur edhe për automjetet të cilat nuk janë gjetur gjatë kontrollit, që do të thotë se blerësit tashmë i kanë marrë dhe nuk ka të dhëna nëse kanë dokumentacionin e duhur për momentin.a1on.mk

Tre personat kanë marrë kallëzim penal për veprat penale “kontrabandë” nga neni 278, “mashtrim doganor” nga neni 278a, “falsifikim dokumentesh” nga neni 378, si dhe “pastrimi i parave dhe produkteve të tjera të veprës penale”.

“Më datë 02.03.2023, zyrtarët policorë të Sektorit të Punëve të Brendshme të Radovishit, në koordinim me zyrtarët policorë të Departamentit të Policisë Kriminale në MPB, inspektorët e Drejtorisë doganore, Inspektoratit Shtetëror të Tregut dhe Inspektoratit Shtetëror të Mjedisit, me me urdhër të gjykatës, është kontrolluar shtëpia dhe objektet ndihmëse në fshatin Jargulicë të Radovishkos, në pronësi dhe në shfrytëzim të D.T.(22), N.T.(25) dhe B.T.(44), të gjithë nga Radovishi, me vendbanim në fshatin Jargulicë.

Gjatë kontrollit në oborr janë gjetur 24 automjete pasagjerësh, 1 mjet mallrash, 1 mjet tërheqës, 3 motoçikleta dhe 2 karroca, si dhe disa targa. Për shkak të ekzistencës së dyshimit për veprën penale “falsifikim dokumenti” sipas nenit 378 të Kodit Penal, nga D.T. janë marrë një automjet i pasagjerëve “Volkswagen Tuareg” me marka kombëtare bullgare, 1.900 euro dhe 42.000 denarë në prerje të ndryshme, dhe nga B.T. Janë konfiskuar 5 leje trafiku sllovene dhe 4 kontrata shitblerje, të cilat i referohen automjeteve të cilat për momentin nuk janë gjetur në oborr.

Nga Drejtoria doganore e D.T. është lëshuar Urdhri për mostrajtim të mallit për 6 automjete të udhëtarëve, për të cilat është konstatuar se nuk i kanë paguar detyrimet e parapara në përputhje me Ligjin për Dogana, ndërsa Inspektorati Shtetëror i Mjedisit ka konstatuar parregullsi në bazë të Ligjit për menaxhimin e mbeturinave. për të cilën është shqiptuar sanksioni përkatës me gjobë. Në të njëjtën kohë, Inspektorati Shtetëror i Tregut konstatoi se D.T., N.T. dhe B.T. në fshatin Jargulicë kanë bërë tregti me automjete të përdorura pa regjistrim në regjistrin përkatës, për çka do t’u shqiptohet Vendimi për ndalim të përkohshëm të ushtrimit të veprimtarisë në kohëzgjatje prej 30 ditësh.

Të tre janë thirrur në Stacionin Policor të Radovishit dhe me ta janë zhvilluar biseda zyrtare, ndërsa për ngjarjen është njoftuar Prokurori Publik nga Prokuroria Themelore Publike Radovish. Pas zbardhjes dhe dokumentimit të plotë të rastit, ndaj tyre do të ngrihet padi për dyshimin e kryerjes së veprave penale “kontrabandë” nga neni 278, “mashtrimi doganor” nga neni 278a, “falsifikim dokumentesh” nga neni 378, si dhe “Pastrim parash” dhe produkte të tjera nga vepra penale” sipas nenit 273 të Kodit Penal”, thuhet në njoftimin e MPB-së.a1on.mk

Të fundit