28/11/2023
4.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Autoprodhuesit gjermanë ndalojnë prodhimin, pasoja do të ketë edhe autoindustria maqedonase

Njeriu i parë i drejtorive të Delegacionit të ekonomisë gjermane, bën me dije se industria e automobilave është në krizë të madhe, dhe prodhuesit gjermanë janë të detyruar të ndërpresin prodhimin.

Kjo do të ketë pasoja direkte për kompanitë maqedonase që punojnë me ato gjermane, gjegjësisht kërcënohen edhe me ndërprerje të prodhimit, thekson drejtori i Odës Gjermane.
Të gjithë jemi të tronditur nga lufta që ka filluar kundër Ukrainës dhe vuajtjet që i janë shkaktuar popullit ukrainas. Tani e tutje na duhet të përballemi me goditjet e papritura që do të godasin ekonominë. Prodhuesit gjermanë në industrinë e automobilave janë të detyruar të ndalojnë prodhimin e tyre. Kjo do të ketë pasoja të drejtpërdrejta për kompanitë që prodhojnë nga industria e automobilave në Maqedoni.
Për shkak të forcës madhore, ata kërcënojnë se do të ndalojnë prodhimin e automobilistëve që janë pjesë e zinxhirit të furnizimit ndërkombëtar në Maqedoni. Në Ukrainë, 30,000 vende pune u prekën nga gjermanët dhe 10,000 vende pune nga investitorë të tjerë ndërkombëtarë në industrinë e automobilave, shkroi Martens në letrën e tij drejtuar publikut.
Siç dihet, Asociacioni afarist maqedono-gjerman (DMWV) e filloi vitin me tetë kompani anëtare premium dhe dy kompani ekskluzive partnere. Anëtarë premium janë kompanitë: Majorel, Aktiva, Avicenna, EOS Matrix, EVN Macedonia, Makedonski Telekom, Makpetrol dhe Kwenberger.

Të fundit