21/05/2024
15.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Bekteshi: Nuk ka vazhdim të masës për ngrirje të çmimeve të produkteve bujqësore, rryma nuk do të shtrenjtohet

Nuk do të vazhdojë masa për ngrirjen e çmimeve të produkteve ushqimore, duke pasur parasysh se çmimi i disa produkteve tashmë është më i ulët se niveli i përcaktuar. Inflacioni në pjesën e produkteve ushqimore po ulet dukshëm, kështu që presim që në qershor inflacioni në vend të jetë më i ulët se dhjetë për qind. Këtë sot e theksoi ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, pas takimit me ministrin e Tregtisë së Jashtme dhe Marrëdhënieve Ekonomike të Bosnjës e Hercegovinës, Stasha Kosharac.

Bekteshi theksoi se situata me çmimet e produkteve po ndiqet, kështu që nëse vërehet keqpërdorim nga tregtarët, do të zbatohen masa adekuate.

“Në bazë të të dhënave të fundit, inflacioni këtë vit do të jetë nën nivelin e projektuar. Në pjesën e masave të ndryshme, ne në bazë ditore bëjmë analiza dhe gjithnjë mund të miratohen, këtë do ta bëjmë gjithsesi në bashkëpunim me odat ekonomike”, tha Bekteshi.

Në pjesën e energjetikës ai sqaroi se me ministrin e Financave dhe kryetarin e Komisionit Rregullator për Energjetikë dhe anëtarët e tjerë të Këshillit Energjetik në kuadër të Qeverisë muajin e ardhshëm do të bisedojnë për modelin e ri për llogaritje të çmimit të energjisë elektrike, por, i porositi qytetarët se pavarësisht si do të jetë modeli i përcaktuar, shtrenjtim të energjisë elektrike nuk do të ketë.

“Mundem që prej sot tu bëj me dije qytetarëve që nuk do të paguajnë rrymë më të shtrenjtë nga 1 korriku deri në fund të vitit”, tha Bekteshi.

Përndryshe, dy ministrat paraprakisht sot nënshkruan marrëveshjet dypalëshe mes Qeverive të të dyja vendeve – për bashkëpunim ekonomik dhe bashkëpunim në sferën e turizmit.

Të fundit