29/05/2024
10.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Bekteshi: Qytetarët do të kenë ngrohje deri në fund të sezonit

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, thotë se qytetarët do të marrin energji ngrohëse pa ndërprerje deri në fund të sezonit të ngrohjes, si dhe se konsumatorët jo të energjisë elektrike që janë në tregun e rregulluar, si p.sh si amvisëri do të marrin energji elektrike nga kapacitetet vendore për të cilat, siç theksoi, tashmë janë bërë të gjitha përgatitjet e nevojshme.

“Pasi SHA EMV ka bërë dhe ka përfunduar të gjitha përgatitjet, banorët e Shkupit kanë energji ngrohëse. Do të jetë deri në fund të sezonit të ngrohjes. Qytetarët do të furnizohen në vazhdimësi me energji ngrohëse. Prandaj nuk ka nevojë të krijohet panik, sepse të gjitha institucionet janë të gatshme që me kohë të bëjnë atë që janë të obliguara”, deklaroi Bekteshi, i cili sot në ditën e parë të sezonit të ngrohjes vizitoi ngrohtoren “Lindja”.

Ai theksoi se SHA “EMV” ka arritur që brenda afatit t’i kryejë të gjitha obligimet dhe përgatitjet dhe të marrë licencat për të mundësuar furnizimin me energji ngrohëse.

Sa i përket furnizimit me energji elektrike, ministri i Ekonomisë theksoi se në pjesën e tregut të rregulluar, amvisëritë, konsumatorët e vegjël dhe pjesa e tregut të lirë do të furnizohen vazhdimisht me energji elektrike nga objektet vendore gjatë gjithë sezonit dimëror.

“Ne nuk varemi nga vendet e tjera. Ne u përgatitëm të mbulonim gjithçka brenda vendit, në mënyrë që të mos kishim rritje të çmimeve dhe, përveç kësaj, të mos vareshim nga ajo që do të ndodhte në rajon, në Evropë apo globalisht. Prandaj të gjitha kapacitetet tashmë janë duke u vënë në funksion, dhe sot sigurisht është konfirmim i faktit që muajt e fundit drejtori i SHA EMV Vasko Kovaçevski me ekipin e tij dhe me mbështetjen e Qeverisë kanë bërë të gjitha përgatitjet për të pasur energji ngrohëse sot në qytetin e Shkupit”, deklaroi Bekteshi.

Drejtori i SHA “EMV” Vasko Kovaçevski, i cili së bashku me Bekteshin vizitoi ngrohtoren “Lindje”, theksoi se qytetarët duhet të jenë të sigurt dhe se do të pajisen me energji ngrohëse.

“Ne kemi siguruar energjensa deri në fund të këtij muaji dhe si rezultat i mënyrës se si do të funksionojë centrali privat i gazit TE-TO në të ardhmen, do të dimë nëse do ta tërheqim energjinë ngrohëse nga TE-TO apo do të vazhdojmë të prodhojmë plotësisht. Energjinë ngrohëse në termocentralet tona të cilat i kemi me qira nga SHA “Adora” në ngrohtoren “Lindje” dhe “Perëndim”. Sot në mëngjes në ora 5:50 ngrohtoret kanë filluar në temperaturën 9 gradë, kanë punuar deri në orën 9:15 kur temperatura e jashtme ka qenë 12 gradë dhe gjatë kësaj periudhe janë shpërndarë 997 megavat orë energji ngrohëse”, tha Kovaçevski.

Konsideroj, theksoi drejtori i SHA “EMV”, se me këtë mënyrë të funksionimit dhe menaxhimit të të gjitha kapaciteteve energjetike në vend, do ta kalojmë me sukses këtë sezon ngrohjeje dhe do ta kalojmë me sukses këtë krizë energjetike në këtë periudhë.

Të fundit