25/04/2024
7.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Bogoev: Mbretëria e Bashkuar i dhuroi Maqedonisë dronë për të mbështetur luftën kundër kontrabandës

Dy departamentet kyçe kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, Departamenti i Kontrollit dhe Hetimeve dhe Departamenti i Masave të Posaçme Hetimore, do të forcohen me dronë të siguruar si donacion nga Mbretëria e Bashkuar, të cilat do të operohen nga një ekip special që këtë javë iu nënshtrua trajnimit të organizuar nga ekspertë nga Mbretëria e Bashkuar.

Kjo ka një rëndësi të madhe për rritjen e efikasitetit të institucionit, veprimin parandalues, si dhe sigurimin e provave dhe forcimin e hetimeve që do të çojnë në shtypjen e krimit të organizuar.

“Dukshmëria më e madhe nga ajri është shumë e rëndësishme në përballjen me sfidat me të cilat përballen inspektorët doganorë në zbulimin dhe parandalimin e aktiviteteve të paligjshme.

Metodat e kontrabandës janë duke u përmirësuar vazhdimisht, gjë që kërkon rritje të efikasitetit të dy sektorëve kyç për shtypjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit”, tha Stefan Bogoev.

Dronët lejojnë shikueshmëri më të madhe si gjatë ditës ashtu edhe gjatë natës, si dhe fotografim në distancë me rezolucion të lartë. Kjo është me përfitim të madh gjatë kryerjes së detyrave të veçanta lidhur me zbulimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Të fundit