24/07/2024
17.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Buka do të bëhet më e lirë, mullixhinjtë sugjerojnë aktivizimin e rezervave nëse rritet çmimi i lëndëve të para

Mullixhinjtë njoftojnë ulje të çmimit të bukës me rreth 10 për qind drejt fundit të dhjetorit ose nga fillimi i vitit të ardhshëm. Ata e mirëpresin vendimin e qeverisë për të ofruar energji elektrike me çmime të përballueshme, e cila mbulon prodhuesit e ushqimit dhe thonë se nga kjo do të përfitojnë më së shumti qytetarët.

Megjithatë, siç sqarojnë ata, çmimi i bukës do të varet edhe nga lëvizja e çmimeve të lëndëve të para.

“Me dy vendimet e qeverisë, për çmimin e energjisë elektrike dhe për kufizimin e marzheve në tregtinë me shumicë dhe pakicë, pashmangshëm do të ketë një tendencë rënëse, e cila do të arrijë një çmim normal në situatën aktuale të krizës. Në varësi të kapacitetit të furrës industriale, ulja e çmimeve do të ishte rreth 10 për qind e çmimeve të shitjes me pakicë, normalisht nëse lënda e parë bazë, gruri dhe mielli në bursa, mbeten në këtë nivel me çmimet në mjedis dhe në botë”, tha presidenti i Grupit të industrisë së fabrikave të bukës në Odën Ekonomike të Maqedonisë së Veriut, Goran Malishiq.

Të fundit