18/06/2024
21.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Çmimi i blerjes së qumështit nga fermerët është rreth 30-32 denarë, pse aq shumë shtrenjtë në market

Ministrti i Bujqësisë, Ljupço Nikollovski ka thënë se nuk ka ndryshim të çmimit të fermerëve në shitjen e qumështit të tyre.

“Sipas të dhënave të fundit, tek fermerët nuk ka rritje të çmimeve, por bëhet fjalë për diçka që tregtarët imponojnë në kurrizin e qytetarëve. Çmimi i blerjes së qumështit mesatarisht është rreth 30-32 denarë, nuk është aspak e arsyeshme që diferenca në çmim të jetë në kurrizin e qytetarëve, ndërsa tregtarët përfitojnë”, tha ministri i Bujqësisë Ljupço Nikollovski në sonte mysafire. TV Sitel, përcjell INA.

Sipas tij, pikërisht për këtë, si shtet, të gjitha institucionet duhet të reagojnë shprehimisht edhe në atë fushë. “Ne si Ministri jemi të ngarkuar që të japim mbështetje për prodhuesit dhe fermerët, për fermerët gjatë vetë prodhimit, për të ruajtur dhe rritur vetë prodhimin e ushqimit”, tha Nikolovski.

I pyetur se sa ka ndikim rritja e çmimeve tek fermerët dhe sa marrin ata nga kjo rritje, Nikollovski tha se sipas të dhënave të fundit nuk ka rritje te fermerët, por bëhet fjalë për diçka që tregtarët ua imponojnë shpinave të qytetarëve.

“Pikërisht kjo është arsyeja pse ka këto reagime të mprehta dhe qeveria do të miratojë një paketë masash të martën që do të kufizojë çmimet e produkteve ushqimore bazë për shkak se dallimi mes rritjes së tregjeve botërore ushqimore dhe rritjes që kemi në raftet. tregjet janë drastike, gjegjësisht çmimi që paguajnë qytetarët”, theksoi Nikollovski.

Të fundit