24/07/2024
17.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Diamant Salihu, gazetari suedez me origjinë nga Kosova, nominohet për çmimin Wallenberg 2023

Diamant Salihu, gazetari i mirënjohur suedez me origjinë nga Kosova, nominohet për çmimin Wallenberg 2023, përcjell KultPlus.

Ky çmim ndahet nga Akademia Raoul Wallenberg. Raoul Wallenberg, ishte arkitekt, diplomat dhe humanitst suedez i cili shpëtoi mijëra hebrenj në Hungari gjatë Holokaustit dhe fazave të mëvonshme të Luftës së Dytë Botërore.

Çmimi Wallenberg jepet për “individët, organizatat dhe komunitetet, guximi, vetëmohimi dhe suksesi i të cilëve kundër vështirësive të mëdha, personifikojnë vlerat për të cilat u shqua dhe luftoi Raoul Wallenberg”.

Ky çmim do të ndahet me 27 gusht 2023.


Photo © Thron Ullberg

Të fundit