25/04/2024
6.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

A e dini se mund të aplikoni për një yll në “Walk of Fame” me emrin tuaj

Pasja e një ylli në “Hollywood Walk of Fame” në Los Angeles me emrin tuaj, është e mundur. Sigurisht që duhet të bësh disa sakrifica dhe të jesh i gatshëm të përfshihesh, së pari duke paraqitur një kërkesë zyrtare.

Për të parë emrin tuaj në rrugën më të famshme të Hollivudit nuk mjafton të keni një karrierë të shkëlqyer pas vetes, por duhet të plotësoni edhe një aplikim me shkrim për të treguar se sa serioze janë qëllimet tuaja. Hapi i dytë është që të keni një buxhet të madh për vetëpromovim. Po ju shpjegojmë se si funksionon.

Ndërkohë Dhoma e Tregtisë e Hollivudit po pranon nominimet për yjet në Hollywood Walk of Fame vitin e ardhshëm deri në mesditën e së premtes, 26 maj. Të gjitha nominimet do të shqyrtohen gjatë takimit vjetor të Komitetit të Walk of Fame në qershor. Komiteti i Walk of Fame do të zgjedhë se cilët yje do të shpërblehen në vitin 2024.

Si të fitoni një yll në Walk of Fame

Teorikisht çdokush mund të aplikojë për një yll në Walk of Fame, mjafton të dërgojë aplikacionin në Dhomën e Tregtisë së Hollivudit dhe të presë për rezultatin. Por abonimet e ekzaminuara janë vetëm ato të njerëzve që kanë arritur diçka të madhe.

“Është një atraksion turistik. Ne duam që turistët të vijnë në Hollivud për të parë yjet e personazheve të tyre të preferuar”, shpjegon zëdhënësja e komisionit provues, Ana Martinez.

Të gjitha kërkesat duhet të kenë të bashkangjitur një deklaratë qëllimi, duke shpjeguar pse dëshironi yllin dhe duke premtuar të marrë pjesë në ceremoninë ku do të zbulohet dhe prezantohet ylli i ri në Walk of Fame.

Jo të gjithë yjet e Hollivudit janë të interesuar. Gjigantët si Julia Roberts dhe Dustin Hoffman nuk kanë aplikuar kurrë. Kjo është arsyeja pse emri i tyre nuk figuron.

Të gjitha kërkesat duhet të shoqërohen me një tarifë sponsorizimi prej 30.000 dollarësh. Gjysma e tyre shkojnë në Hollywood Historic Trust, i cili mban Walk of Fame. Pjesa tjetër e shumës përdoret për të krijuar vetë yllin, për të hequr dyshemenë normale dhe për të futur atë dhe për të krijuar kopjen e përshtatur dhe për t’ia dhënë yllit si një kujtim për ta marrë në shtëpi, për të punësuar fotografë, sigurinë dhe gjithçka që lidhet me ceremoninë.

Kush vendos nëse do ta japë

Çdo qershor, një grup i përzgjedhur i madhështorëve të Hollivudit vlerëson aplikacionet, të cilat përfshijnë edhe biografitë e përpiluara nga menaxherët e tyre. Këtu vlerësohen rezymetë e të gjithëve, për sa i përket çmimeve të fituara, rekordeve të thyera, shitjeve në arkë, arritjeve filantropike dhe çdo gjëje tjetër që mund të habisë panelin.

Ky i fundit në përgjithësi përbëhet nga gjashtë anëtarë që përfaqësojnë të gjitha kategoritë e argëtimit (kinema, televizion, muzikë). Aplikimet mbeten të vlefshme për rreth dy vjet, por mund të ridorëzohen disa herë.

Ku vendosen yjet e rinj?

Është e njohur që lokacioni më i lakmuar është përballë hotelit Roosevelt, pikërisht aty ku është ylli i Mery Streep. Një tjetër pikë mjaft prestigjioze është shëtitja drejt qendrës tregtare Hollywood and Highland. Aty janë yjet e Sandra Bullock, Nicole Kidman dhe Susan Sarandon. Fatkeqësisht, për kandidatët e radhës këto rrugë tashmë janë plot dhe për këtë arsye do të na duhet të mjaftohemi me pjesët fqinje dhe më pak prestigjioze të rrugës. Pozicionimi, në disa raste, varet nga një zgjedhje e saktë e fituesit, siç ndodhi me Muhammed Aliun, i cili preferoi që ylli i tij të vendosej në murin e qendrës tregtare për të mos lejuar që të shkelje nga njerëzit. / KultPlus.com

 

Të fundit