20/07/2024
21.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Dimitrievski: Maqedonia bëhet protektorat me propozimin francez

Kryetari i komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski, në lidhje me protokollin që doli në opinion këto ditë, i cili duhet të zgjidhë kontestin maqedono-bullgar, theksoi se sinqerisht shpreson se nuk është i saktë, i vërtetë dhe nuk beson se dikush do të guxonte të nënshkruante një dokument të tillë që paraqet kapitullim dhe e shndërron Maqedoninë në protektorat.

“Por nëse ky dokument është identik me protokollin e propozuar që fshihet me vetëdije nga publiku, atëherë vetëm do të përsëris veten. Karposhi, Krste Crvenkovski, Apostolski, Çento, Mojsov, Kljusev, Gligorov, Trajkovski deri në Dellçev, Karev, Sandanski, Gruev dhe shumë maqedonas të tjerë të dëshmuar po rrotullohen në varret e tyre. Goce kishte plotësisht të drejtë në tezën e tij: “Nuk njoh një komb tjetër që ka vuajtur më shumë nga tradhtia e bijve të tij – frikacakë si ai maqedonas”, ka shkruar Dimitrievski.

Të fundit