22/07/2024
20.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

LSDM: Deputetët në Kuvendin e Maqedonisë të mbështesin anëtarësimin në BE

Deputetët e të gjitha grupeve parlamentare kanë përgjegjësi ndaj qytetarëve, në vend të bllokadave dhe shkatërrimeve përmes argumenteve dhe konstruktivitetit të kontribuojë në miratimin e konkluzioneve rreth propozimit të presidencës franceze, thonë nga LSDM.

“Përmes konkluzioneve, qeveria aktuale, si dhe çdo qeveri e ardhshme, do të angazhohen edhe më tutje që të ruajnë vijat e kuqe në përputhje me Deklaratën e miratuar në Kuvend, e cila është ruajtja e gjuhës maqedonase, pa fusnota, shtesa, si dhe identiteti maqedonas dhe veçantia e shtetit që nuk mund të jenë pjesë e kornizës së negociatave”, thonë nga LSDM.

Sipas tyre anëtarësimi në BE është synim strategjik i shtetit, deputetët në Kuvend përmes miratimit të konkluzioneve kanë mundësi t’i dëshmojnë gjithë opinionit vendas dhe ndërkombëtar nëse janë vërtet për integrim në BE apo është më e rëndësishme. që ata të punojnë për interesat e dikujt tjetër.

Të fundit