25/07/2024
15.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Dita Ndërkombëtare e Infermierëve

Fatkeqësisht, shumë njerëz duket se mendojnë se njerëzit më të rëndësishëm në sistemin e kujdesit shëndetësor janë mjekët, por kjo thjesht nuk është e vërtetë. Infermierët luajnë një rol kyç në të gjitha institucionet mjekësore, duke qenë përgjegjës për mirëqenien, sigurinë dhe shërimin e pacientëve.

Sot është 12 Maji – Dita Ndërkombëtare e Infermiereve, e cila përkon me 202-vjetorin e lindjes së Florence Nightingale, e cila konsiderohet gjerësisht si themeluesja e infermierisë moderne. Në janar 1974, kjo ditë u shpall zyrtarisht Dita Ndërkombëtare e Infermierëve.

Rreth 2/3 e punëtorëve në QKUK, apo 60% të gjithë të punësuarve janë infermierë, dhe kjo shifër flet për fuqinë potenciale që kanë.

Dita Ndërkombëtare e Infermierëve është krijuar në mënyrë që të mund të nderohen të gjithë infermierët në mbarë botën për punën e jashtëzakonshme që ata bëjnë. Infermierët kanë një rol të rëndësishëm dhe kanë përgjegjësi kur bëhet fjalë për shëndetin dhe mirëqenien e njerëzve.

Të fundit