03/03/2024
7.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Donacion gjerman prej 152.000 eurove për disa spitale në vend

Ambasadorja gjermane në shtet Anke Hollshtajn ka nënshkruar marrëveshje për donacion për institucionet publike shëndetësore, Spitalin klinik Shtip, Spitalin e përgjithshëm Kumanovë, Spitalin e përgjithshëm Borka Taleski Prilep dhe Shtëpinë shëndetësore Gostuvar me vlerë të përgjithshme prej 152.000 euro, me qëllim të mbështetjes së Maqedonisë së Veriut gjatë përballjes me pandeminë nga Kovid-19 de ndihmë direkte të qytetarëve, kumtoi sot Ambasada gjermane në Shkup.

Prej atje informojnë se institucionet shëndetësore vendore do t’i shfrytëzojnë mjetet e dhuruara për furnizimin e pajisjes dhe auto ambulancës.

Ambasada gjermane shton se mbështetja financiare nga Projektet e vogla nga buxheti i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës Federale të Gjermanisë ka për qëllim avancimin e zhvillimit social dhe ekonomik të vendit nikoqir. /MIA

Të fundit