15/06/2024
13.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Janë regjistruar 128 raste të reja , gjashtë të vdekur dhe 137 të shëruar

Gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 1.025 testime, ndërsa janë regjistruar 128 raste të reja të Kovid-19, në Shkup-52, Kumanovë-6, Shtip-29, Prilep – 2, Tetovë-6, Manastir-2, Kavadar-10, Gostivar-13, Koçan-1, Probishtip-1, Makedonski Brod-3, Vinicë-2, Shën Nikollë-1. Kanë vdekur gjashtë pacientë, katër nga Shkupi (82,48,82 dhe 60 vjeç), një pacient nga Kërçova (52 vjeç) dhe një nga Struga (75 vjeç). Të gjithë pacientët kanë vdekur në kushte spitalore.

Instituti për Shëndet Publik sot i regjistroi 137 pacientë të shëruar nga: Shkupi-108, Kumanova-2, Prilepi-1,Tetovë-11, Veles-1, Manastir-3, Gostivar-2, Koçan-2, Kërçovë-2, Resnjë-5, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Numri i të diagnostikuarve me Kovid-19 në vendin tonë, që nga fillimi i epidemisë është 10.213, numri i pacientëve të shëruar është 5.564, i të vdekurve është 466, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend është 4.183. Sot është evidentuar një test kontrollues, për momentin shpërndarja nëpër qytete është kjo:

Shkup 4.660, aktivë 1.876
Kumanovë 991, aktivë 252
Dibër 192, aktivë 284
Shtip 761, aktivë 409
Prilep 324, aktivë 53
Tetovë 998, aktivë 278
Strugë 416, aktivë 206
Veles 212, aktivë 20
Manastir 116, aktivë 59
Ohër 262, aktivë 111
Kavadar 48, aktivë 31
Gostivar 385, aktivë 234
Gjevgjeli 22, aktivë 11 (7 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 3 të Bogdancit)
Strumicë 35, aktivë 24
Kriva Pallankë 22, aktivë 8
Radovish 28, aktivë 23
Krushevë 15, aktivë 9
Koçan 95, aktivë 23
Probishtip 48, aktivë 29
Demir Hisar 24, aktivë 22
Makedonski Brod 15, aktivë 11
Pehçevë 6, aktivë 0
Berovë 4, aktivë 1
Vallandovë 6, aktivë 0
Vinicë 7, aktivë 3
Dellçevë 5, aktivë 4 (*4 persona nga NJR Negotinë janë nga Makedonska Kamenica)
Kratovë 13, aktivë 8
Shën Nikollë 217, aktivë 189
Kërçovë 120, aktivë 90
Resnjë 143, aktivë 40
Negotinë 23, aktivë 3 (*10 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
Testet e bëra – 1.025, janë përmes: ISHP-662, QSHP Shkup-25, ASHAM-135, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-134, Sistina me PCR metodë-113, QSHP Manastir-59, Klinika infektive-12, KGJO-10. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 96.194 testime në Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën Infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar katër pacientë. Gjithsej të hospitalizuar janë 80. Në aparat me oksigjen janë 41 pacientë, nuk ka pacientë në aparat respiratorë.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 11 pacientë të moshës madhore pozitivë në Kovid-19, katër fëmijë pozitivë, dhe dhjetë pacientë të dyshimtë për praninë e virusit.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 10 pacientë të rinj, gjithsej të hospitalizuar janë 106 pacientë. Në aparat respirator janë pesë pacientë.

Në spitalin në Manastir të hospitalizuar janë 38, ndërsa në spitalin në Shtip të hospitalizuar janë 49 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë të hospitalizuar janë 125 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19.

Raste aktive në komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)

Çair – 265
Aerodrom – 207
Butel – 133
Gazi Babë – 193
Qendër – 150
Karposh – 164
Saraj – 109
Kisella Vodë – 183
Gjorçe Petrov – 129
Studeniçan – 93
Shuto Orizarë – 120
Haraçinë – 36
Ilinden – 23
Petrovec – 20
Çuçer Sandevo – 12
Sopishte – 22
Zelenikovë – 7
Stranec – 8
Të papërcaktuar – 2. shk/

Të fundit