22/07/2024
18.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Fillon vaksinimi falas kundër gripit sezonal

Në qendrat e shëndetit publik dhe njësitë e tyre rajonale në qytetet në të gjithë vendin, nis sot vaksinimi falas kundër gripit sezonal për grupet e rrezikuara të popullsisë.

Ministria e Shëndetësisë njoftoi se qytetarët e interesuar nga grupet e rrezikut mund të regjistrohen përmes ueb-faqes vakcinacija.mk, ndërsa deri tani janë regjistruar më shumë se 27 mijë qytetarë.

Ministria rikujton se vaksinimi kundër gripit sezonal nuk është i detyrueshëm, por është i dedikuar për personat mbi 65 vjeç, personat me sëmundje kronike, punëtorët shëndetësorë, gratë shtatzëna, fëmijët nga gjashtë muaj deri në pesë vjeç.

Të fundit