05/03/2024
12.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Franca zien nga protestat kundër ligjit të imigracionit

Mijëra njerëz në Francë protestuan për të kërkuar shfuqizimin e ligjit të imigracionit të miratuar së fundmi nga parlamenti i vendit.

“Ligji i imigracionit është një ligj racist. Ne nuk e duam këtë, ne po e luftojmë atë,” brohoritën demonstruesit.

Më shumë se 400 kolektivë, shoqata, sindikata dhe parti politike bënë thirrje për demonstrata kundër tekstit, i cili “merr shumë ide të së djathtës ekstreme”.

Ligji i miratuar nga parlamenti më 19 dhjetor kufizon ndjeshëm pagesën e përfitimeve sociale për të huajt, vendos kuotat e migracionit, vë në pikëpyetje automatikitetin e legjislacionit të tokës dhe rivendos “krimin e qëndrimit të paligjshëm”.

Në vitin 2023, Franca dëboi 4686 të huaj që kryen shkelje. Kjo shifër është 30% më e lartë se shifra korresponduese për vitin 2022. Autoritetet franceze dëbuan 3,615 shkelës të huaj në 2022 dhe 1,800 në 2021.

Të fundit