13/04/2024
13.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Freedom House: Maqedonia e Veriut “pjesërisht e lirë”

Liria globale u përkeqësua më tej për të 18-in vit radhazi në vitin 2023, thuhet në raportin vjetor të Freedom House.
Maqedonia e Veriut mbetet në kategorinë e vendeve pjesërisht të lira në shoqërinë e Shqipërisë, Kosovës, Serbisë, Malit të Zi, Bosnjë-Hercegovinës, Hungarisë, Ukrainës dhe Moldavisë.
Ndër vendet e rajonit, rënien më të madhe në dhjetë vitet e fundit e ka Serbia, e cila ka shënuar rënie prej 21 pikësh, si dhe Bosnja dhe Hercegovina me rënie prej 10 pikësh. (INA)

Të fundit