19/05/2024
19.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Geer: Raundi i parë i zgjedhjeve ishte përgjithësisht paqësor dhe demokratik

Ambasadorit të Bashkimit Evropian në vend, David Geer, foli për atmosferën e zgjedhjeve se ishte pozitiv dhe inkurajues. Ai thekson se raundi i parë i zgjedhjeve kaloi në një mënyrë paqësore dhe demokratike, duke shpresuar që kjo atmosferë pozitive do të vazhdojë edhe gjatë fushatave për raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare.

“Misioni i OSBE/ODIHR ka nxjerrë tashmë raportin preliminar nga Raundi i Parë i Zgjedhjeve. Zgjedhjet u zhvilluan në një atmosferë përgjithësisht paqësore dhe demokratike dhe ne vërtet shpresojmë që në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale, ato edhe në fushatën për zgjedhjet parlamentare të ndërtojnë këtë moment pozitiv që do të lejojë që i gjithë procesi të përfundojë me mesazhe pozitive dhe ndjenjë pozitive”, tha ambasadori evropian David Geer, i cili sot mori pjesë në shënimin e Javës Evropiane të Imunizimit në Gradski Park.

Të fundit