25/07/2024
18.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gir: Shqetëson shënimi me flamur evropian i ligjeve të cilat nuk janë pjesë e harmonizimit me legjislaturën e BE-së

Sistemi i flamurit evropian përdoret kur e harmonizoni legjislaturën tuaj me legjislaturën dhe standardet e BE-së. na shqetëson shënimi i ligjeve lirdhur me korridoret 8 dhe 10d me flamur evropian, duk pasur parasysh atë që këtu nuk ka harmonizim me standardet e BE-së, deklaroi sot euroambasadori në vend, Dejvid Gir në përgjigje të pyetjes së gazetarëve, pas fillimit të projektit “Mbështetje për reformat në pylltarinë e Maqedonisë së Veriut”.

Sipas Gir, flamuri evropian ekziston sepse në rrugën drejt BE-së, Maqedonia e Veriut, por edhe shtetet e tjera, duhet të miratojnë pjesë të legjislaturës, për çka nevojitet shumë kohë në Parlament.

“Do të nevojiten dekada nëse miratohen të gjitha pjesët e legjislaturës, nëse procesi zhvillohet në kushte normale. Prandaj e kemi flamurin evropian. Flamurin evropian mund ta shfrytëzoni kur e harmonizoni legjislaturën tuaj me legjislaturën dhe standardet e BE-së. Na shqetëson shënimi i ligjeve lidhur me korridoret 8 dhe 10d me flamur evopian, duke pasur parasysh atë që këtu nuk ka harmonizim me standardet e BE-së”, tha Gir. zhurnal.

Të fundit