12/07/2024
32.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Iniciativa e Gerasimovskit para Logës dhe Boçvarskit, që ndërtimet pa leje të konfiskuara të shfrytëzohen nga qytetarët

Kryetari i Komunës Qendër, Goran Gerasimovski, do ta prezantojë iniciativën që objektet pa leje në vend që të rrënohen, të kthehen në shërbim të qytetarëve, para ministrave të linjës për drejtësi dhe transport e lidhje. Gerasimovski nesër do të takohet me ministrin e Drejtësisë Krener Loga, ndërsa të hënën do të ketë takim me ministrin e Transportit dhe Lidhjeve Blagoj Boçvarski. Ministrat nga kryetari Gerasimovski do të njihen me arsyet dhe nevojat që nisma të zbatohet në zgjidhje ligjore, sepse ajo është e nevojshme jo vetëm për komunën e Qendrës, por edhe për të gjitha komunat në vend.

Synimi i Iniciativës është të gjejë dhe të prodhojë një zgjidhje dhe një mundësi që objektet e ndërtuara pa leje, në vend që të prishen siç e kërkojnë normat aktuale ligjore, t’i shndërrojnë në funksion të bashkisë.

“Sipas ligjit ekzistues, muret mbajtëse të objekteve pa leje prishen me dinamit, duke lënë një pamje të shëmtuar të hapësirës. Në komunë ka disa ndërtime të tilla pa leje. Sa për ilustrim, për një objekt në Vodno nevojiten 5 milionë denarë për rrënim, por vetëm paaftësim, jo ​​heqje të plotë të objektit pa leje. Prandaj, me këtë Iniciativë do të kursehet buxheti i Komunës, por edhe do të fitohen objekte të reja që mund të ripërdoren edhe më tej për qëllime dhe qëllime të ndryshme nga të cilat do të përfitojnë qytetarët”, tha Gerasimovski.

Gerasimovski kërkoi takime me Boçvarskin dhe Logën, sepse dy ministritë që duhet të ndërhyjnë nëse pranohet Iniciativa janë dy ministritë. Bëhet fjalë për Ligjin për menaxhimin e pasurisë së konfiskuar, përfitimeve pasurore dhe sendeve të sekuestruara në procedurë penale dhe kundërvajtëse, për të cilin Ministria e Drejtësisë është propozuese e ndryshimeve ligjore, dhe Ligjin për trajtimin e objekteve të ndërtuara pa leje, për të cilin Ministria i Drejtësisë është propozues i ndryshimeve ligjore transporti dhe komunikacioni.

Në seancën e BNJVL-së në Valandovë, Gerasimovski pas prezantimit të Iniciativës mori përkrahje të gjerë nga kryetarët e komunave. Sipas kolegëve, aplikimi i Nismës është i domosdoshëm, sepse ndërtimet pa leje janë një problem që e zbraz buxhetin në çdo komunë.

Gerasimovski do t’i ftojë kryetarët e komunave të Shkupit në një diskutim të gjerë me qëllim të veprimit të përbashkët që komunat pas konfiskimit të ndërtimeve pa leje t’i ripërdorojnë dhe t’i shfrytëzojnë për nevojat e qytetarëve.

Të fundit